Osteopatia tarjoaa helpotusta moneen vaivaan

Osteopatia – keho on kokonaisuus ja hoidoissa kehoa hoidetaan kokonaisuutena.

Osteopatia soveltuu monien vaivojen sekä kiputilojen hoitoon ja yksilöllinen hoitosuunnitelma sekä pehmeät hoitotekniikat mahdollistavat hoidon sopivuuden eri ikäisille ihmisille. Kokonaisuudessaan osteopatia on hellää keskustelua nivelten sekä koko kehon kanssa. Osteopaatille tullessasi Sinua haastatellaan ja kehosi kartoitetaan kokonaisvaltaisesti, jotta saadaan maksimoitua hoidon tehokkuus sekä turvallisuus. Hoidon aluksi selvitetään tuki- ja liikuntaelinten toimivuus sekä niissä olevat poikkeavuudet.

Osteopatiassa pehmitetään lihakset ja korjataan hoidon aikana kivun alkusyyn aiheuttaja. Hoidoissa kehosi hyvinvointi pyritään palauttamaan käsin, lihaksia, lihaskalvoja sekä niveliä käsittelemällä sekä hoitamalla. Hoidettaessa vapautetaan sidekudokset, kudosneste- sekä verenkierto ja hermotoiminta niille luontevaan tilaan, jossa kehon puolulustusmekanismille ja korjausliikkelle ei ole enään tarvetta. Joskus syy kipuiluun löytyy kehon virheasennoista ja aivan eri paikasta mistä kipu heijastaa: niskakivut voivat johtua esimerkiksi polven virheasennosta. Hoitojen avulla kehon oma paranemisprosessi lähtee käyntiin ja useasti jo kertakäynti riittää ja häiriötekijä saadaan kerralla kuntoon. 

Osteopatia auttaa, joten tervetuloa hoitoon ja kehon huoltoon!

Osteopatiasta helpotusta seuraaviin oireisiin:

• Niska- ja hartiaseudun kiputilat.
• Selkä- ja lonkkakivut.
• Raajojen puutumiset tai muut ongelmat.
• Pään alueen ongelmat, mm. purenta, päänsäryt, huimaus, tinnitus.
• Lasten sairaudet, korvatulehdukset, refluksi.
• Vauvojen koliikki, univaikeudet, hampaiden tulo.
• Rytmihäiriöt, närästys, vatsan toimintaongelmat.
• Vaikeisiin sairauksiin annettujen hoitojen sivuvaikutukset.
• Leikkausten ja luunmurtumien jälkeisen toipumisen vauhdittaminen ja kivunlievitys.

Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön häiriö- sekä kiputilojen (voivat aiheuttaa jos jonkinlaisia ongelmia elimistössä) kartoittamiseen ja hoitamiseen erikoistunut hoitomuoto. ’ Ymmärtääksemme sairauksien luonnetta meidän pitää tuntea selkärangan toiminta, sillä se hermottaa koko elimistön’ (Hippokrates 400 eaa.). Osteopaatti on virallinen terveydenhuollon ammattihenkilö.

Kari Pokki kuuluu Suomen Osteopaattiliittoon ja lisätietoa osteopatiasta löydät Suomen Osteopaattiliiton sivuilta.

 ”Osteopatia herättää elimistön korjaamaan omat viat.”